De editor gebruiken

Open je website, en in een nieuw venster de editor. Je komt bij de 'blocks' of je blog, net hoe dat is ingesteld. Nadat je iets hebt aangepast klik je op 'save', en er verschijnt een groen vinkje. Dan check je de wijzigingen op de website die open staat in het andere venster. Wel altijd op verversen klikken natuurlijk 😉. Rechtsonder kan je uitloggen.

Wachtwoord vergeten? 🙈

Mocht je meer dan drie keer het verkeerde wachtwoord hebben ingetikt, kan je even een uur niet meer inloggen... Weet je het ineens weer wel en heb je haast, log dan in in een andere browser. Ben je het helemaal kwijt? Mail me even en ik stuur het op of ik reset het wachtwoord voor je.

📝Tekst aanpassen

De tekst in de editor ziet er natuurlijk anders uit dan die van je website, daar zorgt de stylesheet voor. Daarom moet je nooit de tekst daar een andere opnaak geven want dan zal de tekst op je website er niet meer hetzelfde uitzien.
Je kunt wel een header-type kiezen voor de kopjes. Daarvoor klik je op het 2e icoontje van links ¶ en kan je kiezen uit bijvoorbeeld header2 header3 etc. Weet je niet meer welke header er gebruikt is? Spiek dan even in de html-modus <> om te kijken welke het is.

de editor

Op een nieuwe regel beginnen.

Normaal tik je op 'enter'. Nu is dat in deze (en veel andere) editors anders. Als je daar op 'enter' tikt denkt de editor dat je een nieuwe paragraaf begint, en er onstaat een witruimte.
Wil je dus gewoon op een nieuw regel beginnen gebruik tegelijkertijd shift enter.

📎PDF invoegen

Om een pdf in te voegen klik je op het paperclipje. Dan verschijnt er een venster waarmee je de naam van de link kunt kiezen waarmee je de pdf kunt openen. Als je niks invult verschijnt de filenaam als link.

Afbeelding als link

1] Plaats de pdf.
2] Ga met je rechtermuisknop op de tekstlink staan en kopieer de url.
3] Voeg een afbeelding in.
4] Klik op de afbeelding, er verschijnt een zwart knopje met 'edit', klik daarop en dit venster hieronder verschijnt.
5] Plak je gekopieerde url erin
6] Check even of de link werkt en haal daarna de tekstlink weg.

Vergeet niet een title in te vullen (waar je afbeelding/pdf over gaat mocht het plaatje niet verschijnen, is goed voor seo)

💻Blog- of nieuwspagina

Zo af en toe iets nieuws toevoegen op je blog- of nieuwspagina of hoe je het ook wilt noemen zorgt ervoor dat je website 'fris' blijft, en zoekmachines houden van regelmatig nieuwe content op je site.
De titel die je je blog geeft wordt automatisch een internetadres, goed om daar dan ook belangrijke zoekwoorden in verwerken.
Nieuws, wetenswaardigheden, het helpt allemaal mee om gevonden te worden. Bovendien kan je je blog delen op social media en zo zorg je ook nog eens voor extra traffic naar je site.
Zorg ook hier weer dat je afbeeldingen niet te groot zijn.

##more##

Wil je op een bepaalde plek in de preview van je blog een 'lees meer' link? Zet de cursor op de plek waar je het wilt hebben en tik ##more## in. In je blog komt dan vanzelf 'lees meer...' te staan en het linkt - net als de titel - automatisch door naar de hele blog.

Meer vragen?

Mail of bel me gewoon!