Terug naar de homepage

De editor gebruiken


Algemeen

Open je website, en in een nieuw venster de editor. Het idee is dat wanneer je iets hebt aangepast je meteen op je website kan checken of het goed gegaan is. Wel altijd eerst op verversen klikken natuurlijk :-).
Nadat je iets hebt aangepast klik je op 'save', en er verschijnt een groen vinkje. Rechtsonder kan je uitloggen.

Wachtwoord vergeten? :-(
Mocht je meer dan drie keer het verkeerde wachtwoord hebben ingetikt, kan je even een uur niet meer inloggen... Weet je het ineens weer wel en heb je haast, log dan in in een andere browser. Ben je het helemaal kwijt? Mail me even en ik stuur het op of ik reset het wachtwoord voor je.

Tekst aanpassen

Vormgeving
De tekst in de editor heeft natuurlijk een andere opmaak dan die van je website, daarom moet je nooit de opmaak van die tekst gaan veranderen (kleiner/groter maken, kleur veranderen) met de tools in het menu, want dan zal de opmaak op je website er niet meer uitzien zoals het ingericht is.
Wat wel kan, als je een nieuwe paragraaf met een kopje wilt maken, is de juiste header-opmaak kiezen. Daarvoor klik je op het 2e icoontje van links 'formatting' en kan je kiezen uit bijvoorbeeld header2 header3 etc. Weet je niet meer welke header er gebruikt is? Spiek dan even in de html-modus helemaal links, om te kijken of het een h2, een h3 of een h4 etc. is.

Op een nieuwe regel beginnen.
Normaal gesproken als je op een nieuwe regel wilt beginnen tik je op 'enter'. Nu is dat in deze (en veel andere) editors anders. Als je daar op 'enter' tikt, sla je ineens een regel over! Dat is irritant. De editor denkt namelijk dat je een nieuwe paragraaf begint, en er onstaat een witruimte.
Wil je dus gewoon op een nieuw regel beginnen, houd dan shift + enter ingedrukt als je op een nieuwe regel wilt beginnen en druk alleen op enter voor een nieuwe paragraaf.

PDF invoegen

Om een pdf in te voegen klik je op het paperclipje. Dan verschijnt er een venster waarmee je de naam van de link kunt kiezen waarmee je de pdf kunt openen. Als je niks invult verschijnt de filenaam als link.

Wil je een afbeelding als link? Dat kan, maar via een klein omweggetje:

1] Plaats de pdf.
2] Ga met je rechtermuisknop op de tekstlink staan en kopieer de url.
3] Voeg een afbeelding in.
4] Klik op de afbeelding, er verschijnt een zwart knopje met 'edit', klik daarop en dit venster hieronder verschijnt.
5] Plak je gekopieerde url erin
6] Check even of de link werkt en haal daarna de tekstlink weg.

Vergeet niet een title in te vullen (waar je afbeelding/pdf over gaat mocht het plaatje niet verschijnen, is goed voor seo)

Blog- of nieuwspagina

Zo af en toe iets nieuws toevoegen op je blog- of nieuwspagina of hoe je het ook wilt noemen zorgt ervoor dat je website 'fris' blijft, en zoekmachines houden van regelmatig nieuwe content op je site.
De titel die je je blog geeft wordt automatisch een internetadres, goed om daar dan ook belangrijke zoekwoorden in verwerken.
Nieuws, wetenswaardigheden, het helpt allemaal mee om gevonden te worden. Bovendien kan je je blog delen op social media en zo zorg je ook nog eens voor extra traffic naar je site.
Zorg ook hier weer dat je afbeeldingen niet te groot zijn.

Lees meer
Wil je op een bepaalde plek een 'lees meer' link? Zet de cursor op de plek waar je het wilt hebben en tik ##more## in. In je blog komt dan vanzelf 'lees meer...' te staan en het linkt net als de titel automatisch door naar de complete blog.